Бижута от естествени камъни и какво влияние имат върху нас

Знае се, че още от древността гърците, римляните, персите, египтяните, ацтеките и инките са вярвали, че скъпоценните камъни притежават лечебни свойства, балансират енергиите в организма и дори осигуряват покой на душите в задгробния живот. 

Има различни хипотези за зараждането на носенето на скъпоценни камъни, които го свързват с Тибет, Индия и дори с Библейски времена. С течение на времето се е развила и теория за Зодиакалните скъпоценни камъни - астролозите са свързали скъпоценен камък с характерен цвят с всеки знак от зодиака и препоръчват на хората носенето на бижу със съответния камък, за да повлияят на "благоразположението" на планетите към тях.

Днес хората носят огърлици, пръстени, гривни, обеци, както и комплекти, съставени от различни по вид бижута с един и същ скъпоценен камък за акцент - някои от тях просто като ценители на естетическата стойност на аксесоарите, а други - с вяра в магическите свойства на камъните и положителния ефект, който могат да привнесат.Ако сте привърженици на естественото, природното, автентичното, вероятно бихте оценили високо бижутата от естествени камъни с мистичността и символиката, която те носят. 

Естествените камъни имат силата да лекуват - както тялото, така и душата - защото излъчват вибрации, спомагащи възстановяване целостта на енергийното поле на човек. А здравото енергийно поле е условие за позитивна нагласа към живота и стабилно емоционално състояние.

Бижу с естествен камък (със съответното влияние) е прекрасен подарък за любим човек - нещо, което едновременно да краси и зарежда деня му. 

Сапфирът например е символ на лоялност, честност, преданост; 
рубинът
 - на страст;  
изумрудът
 - на прераждането и новия живот; 
диамантът
 - на вечността; 
аквамаринът
 - на спокойствието и дълбочината на щастливия брак;
аметистът - на мира и целомъдрието; 
топазът - на слънцето;
турмалинът - на художественото вдъхновение.

 

Източник: beauty.fashion.bg

Нагоре